9 yaşındaki Vedat'ı öldüren güvenlik görevlisine müebbet hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2008 14:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Büyükçekmece'de 2,5 yıl önce yangın çıkan bir dairede ölmüş olarak bulunan 9 yaşındaki Vedat Karabulak'ı "kasten öldürdüğü" öne sürülen ve aynı binada güvenlik görevlisi olan Deniz Yağmur, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Deniz Yağmur katıldı. Duruşmada öldürülen Vedat Karabulak'ın babası Muzaffer ve annesi Filiz Karabulak da hazır bulundu.

Duruşmada son sözü sorulan Yağmur, yazılı beyanlarını içeren 2 sayfalık bir dilekçeyi mahkemeye sundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Deniz Yağmur'u, ailenin tek çocuğu alan Vedat Karabulak'ı yangın çıkararak kasten öldürdüğüne hükmetti ve önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, daha sonra sanığın cezasını, yargılama aşamasındaki iyi hali nedeniyle müebbet hapis cezasına dönüştürdü.

Duruşma çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan anne Filiz Karabulak, mahkemenin kararının kendisini tatmin ettiğini belirterek, "Adalet budur. Devlet budur" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 6 Temmuz 2005 tarihinde, Büyükçekmece Av-Kon sitesinde bulunan Muzaffer ve Filiz

Karabulak çiftine ait evde, aile bireyleri işteyken çıkan yangın çıktığı ve 9 yaşındaki Vedat Karabulak'ın cesedinin yanmış olarak bulunduğu anlatılıyordu.

Yapılan araştırmada, bu olay ile Bahçelievler'de yaklaşık bir ay sonra işlenen 3 ayrı cinayetin oluş ve işleniş biçimleri açısından benzerlik bulunduğunun anlaşıldığı ifade edilen iddianamede, söz konusu cinayetlerin zanlısı olarak yakalanan Deniz Yağmur'un, Av-Kon sitesindeki yangın sırasında sitenin güvenlik görevlisi olduğu ve olayın ardından işine son verildiği belirtiliyordu.

İddianamede, yangının ardından derinleştirilen soruşturmada, ailesi işteyken vaktini sitenin havuzunda geçiren Vedat Karabulak'ın havuzun güvenlik görevlisi Deniz Yağmur ile samimi oldukları ve olay günü Karabulak'ın yemek yemek için eve çıkmasından hemen sonra evde yangının başladığı kaydediliyordu.

Yangından bir süre önce ortadan kaybolan Yağmur'un telefon ve telsizle yapılan aramalara cevap vermediği anlatılan iddianamede, bir güvenlik görevlisinin de yangın öncesi sitenin otoparkında gördüğü şüphelinin ellerinde kan ve toz izleri bulunduğunu anlattığı ifade ediliyordu.

İddianamede, sanık Yağmur'un ayrıca İzmir Aliağa'da 2002 yılında, "adam öldürme" suçundan Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesince 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve yeni TCK'nın lehine olan hükümleri nedeniyle 6 yıl 8 aya indirilen cezasını çektiği belirtilen iddianamede, sanığın daha sonra İstanbul'a gelerek "seri cinayetler" işlediğinin anlaşıldığı bildiriliyordu.

Deniz Yağmur'un "ev kundaklamak suretiyle Vedat Karabulak'ı öldürmekten" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber